söndag, maj 23

RiverRafting.

Det här var på riktigt bland det grymmaste, mest roliga och kick-givande jag gjort.

Igår for alla som smetat ut en hejdundrans massa pengar (värt vartenda öre!! Och lite till) med buss upp till Mt. Kenya området, inte för att bestiga berg dock. à Been there done that. Utan för river rafting i White river.

Vi kom dit och blev bjudna på fika. Sedan en genomgång. Först gav instruktörerna bara basic fakta, hjälm, flytväst, båt, paddel och sådant. Sedan hur man skulle gå tillväga om man föll ur, kommandon instruktörerna skulle skrika (forward, hard forward, backward, hard backward, hold tight, down, lean right, lean left etc etc) i båten. Därefter följde en genomgång hur man handskas med djuren som finns, och kan komma in i båten, spindlar och ormar, eller dränka båten, krokodiler och Hippos. Jippie! Om vi var måttligt uppskrämda redan innan, ska vi inte tala om vad vi var efter dessa instruktioner. Hurusom hoppade vi in i bussen och åkte 16 km uppströms, där vi la i båtarna och hoppade i, jag anna ylva hanna och lovisa. Muma. Alltså, DET VAR SÅ FRUKTANSVÄRT MADARACKA KUL! Instruktörerna var sköna och började med att putta i alla för att släppa på nervositeten. Det var perfekt blandning av forsar och fall och lugnare stråk att vila armarna på. Skön båt. Skönt flow. Några djur såg vi inte, bortsett från en bebiskrokodil. Men då fick vi inte vara i vattnet, för där fanns det även Hippos.

Vi hoppade från en 8 m hög bro, kick. Forsade i fall, kick. Kastades i/kastade i, kick. Vaaaacker natur, kick. När vi utmattade hade lagt 1,6 mil bakom oss i fors och kommit fram till slutmålet serverades BBQ, kick.

Detta var bland det roligaste jag gjort och absolut en av de bästa dagarna i Kenya.

Fucking A. /My

2 kommentarer:

  1. Härligt gumman! Man blir glad av bilden och din berättelse. Ta vara på er sista tiden och välkommen till Oz!
    Kram Pappa

    SvaraRadera
  2. Låter otroligt spännande, framförallt eventuellea ickeresenärer.

    kram/nanny

    SvaraRadera