söndag, november 22

Min förstora storttå!

Jag och Hanna har följande dygn varit upp i norra delen av staden, Runda, för att agera barnvakter åt Helena och Johans lilla Nikolaj och William. Det var mysigt, och det var första gången på 3 månader som vi var så ensamma, i ett hus. Ganska knasigt. Ganska snart efter att de kommit och hämtat oss tittade W och N på mig och frågade varför jag har så många plåster och skrapsår och jag förklarade att min högra stortå har växt. För jag ser ingen annan anledning till varför jag plötsligt, för två veckor sedan började pricka in allt som är fullkomligt möjligt att snubbla på, med just min högra stortå. Ett stort blödigt sår på lilltån ( startskottet ) som uppkom då jag skulle rusa över det över-trafikerade Ngong Road och snubblar, slår i stortån, på trotoarkanten så att alla bilar runt omkring börjar tuta (antingen snyggt-jobbat-mycket-sarcasm-tut eller hur-gick-det-tut). Ett på vänstra knät, sedan jag fullproppad med saker försöker ta mig upp för trapporna till poolhuset där jag bor, och lyckas snubbla lite så allt far och både stortån och knät gör ont. Ett på handflatan och armbågen från när jag var ute och sprang och en sten kom i vägen för stortån och "kadunk" snubbel ner i marken. Andra handflatan full med grus som jag fortfarande inte kunnat få ut ännu, sedan jag sprang ett lopp för att supporta och financera menigococ vax-vaccin för barn, och sprang förbi ett barn som jag skulle vända mig om och heja-heja-heja på. Då var stortån framme igen och jag blir galen. Så därav alla plåster och skrapsår.

När jag gick och strosade på Toymarket häromdagen och alla försäljare kommenterade "you look smart" när vi gick förbi. Hm, fyndigt tänkte jag, att de har bytt taktik från att säga you look good osv, för att bli kallad smart det nappar man bättre på.. Tills jag på en engelska lektion insåg att smart är similar to goodlooking. Inte så fyndigt trots allt.
Imorgon ska vi till en Maasaiby och bo. Hjälpa dem med bestyren, slakta get och bestiga berg. Catch you later! / My

4 kommentarer:

  1. Du får vara rädd om tårna så de inte växer ur skorna!!!
    Det verkar underbart härligt att vara där du är!!!
    Kramar Liliane

    SvaraRadera
  2. Följer dina bloggar minutiöst. Välskrivet och spontant. Bravo!
    Första gången jag lyckas hitta hur man kommenterar, darav den tidigare tystnaden!

    SvaraRadera
  3. Hoppas du har det bra, och jag längtar efter dig jättemycket !

    SvaraRadera
  4. OPA ; tack så mycket, det glädjer mig. Mycket!
    Mica ; jag längtar efter dig med, inte saknar, för saknar är sorgligt och längtar är någonting bra. vi ses om 23 dagar! Puss

    SvaraRadera